Vergoeding

Kinderfysiotherapie wordt 18 keer vergoed vanuit de basisverzekering en valt niet onder het eigen risico. Na deze 18 behandelingen, worden de behandelingen (indien nodig) uit de aanvullende verzekering gehaald wanneer deze afgesloten is. Indien er sprake is van een chronische indicatie heeft een kind recht op de volledige dekking uit de basisverzekering, indien een verwijzing van arts of specialist aanwezig is.

Wij hebben met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten en werken op basis van overeengekomen tarieven.  

Declaraties voor de gecontracteerde zorgverzekeraars worden in principe door ons bij Famed ingediend. Famed regelt de declaratie met de zorgverzekeraars.

De tegenvallende contractvoorwaarde van een aantal zorgverzekeraars, die volgens ons, de kwaliteit van de zorg niet ten goede komt, hebben ertoe geleid dat er met hen geen contract is afgesloten voor 2020. Dit betreft:

 • De CZ-groep(echter de restitutiepolis van ohra en nationale nederlanden vergoeden wel alles)
 • De ACHMEA  groep
  • Zilveren Kruis
  • Avero
  • De Friesland zorgverzekeraar
  • FBTO
  • Interpolis
  • OZF
  • Prolife

Wat betekent dit voor u?
Wanneer u verzekerd bent bij één van deze zorgverzekeraars krijgt u bij een restitutiepolis 100% vergoed. Echter bij een naturapolis is er sprake van een eigenbijdrage voor onze zorg. Hoeveel u wel vergoed krijgt is afhankelijk van uw zorgverzekering en vindt u terug in uw polis 2020 onder “niet-gecontracteerde zorg fysiotherapie”. 

In dit geval ontvangt u van ons een factuur, welke u zelf moet indienen bij de zorgverzekeraar. Deze gaat na hoe u verzekerd bent en maakt het te vergoeden bedrag aan u over. 

Over de kwaliteit van de zorg hoeft u zich geen zorgen te maken, de inzet blijft net zo groot voor gecontracteerde als niet gecontracteerde zorg. Voor ons géén onderscheid! 

Wij werken op afspraak om uw kind en u alle aandacht te kunnen geven. Indien u een afspraak niet kunt nakomen, belt u ons dan uiterlijk 24 uur van tevoren. Wanneer u later of niet belt, wordt de behandeling in rekening gebracht. Deze kosten vergoedt de zorgverzekeraar niet!

Via onderstaande link kunt u uw vergoeding controleren. Mocht u vragen hebben kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen, of op de website kijken van uw zorgverzekeraar.